POWIŚLE

SKUP I SPRZEDAŻ CHMIELU

Marynka

Chmiel goryczkowy o przyjemnym aromacie, typowy chmiel podwójnego zastosowanie, zawiera zarówno walory aromatyczne jak i goryczkowe.
OpisMarynka
Marynka - Marynka
Zbiór Pierwsza połowa września
Plon 2500 - 3500 kg/ha
Szyszki Jasnozielone, średniej wielkości, zaokrąglone
Aromat Chmielowy z lekka nutą kwiatową, intensywny, przyjemny
HPLC
Alfa kwasy 7,0 - 11 % w/w
Beta kwasy 10,2 - 13 % w/w
Kohumulon 26 - 33 % w/w
Olejki chmielowe
Ogółem 1,8 - 2,2 % w/w
Myrcen 28 - 31 %
Humulen 26 - 33 %
Kariofilen   10 - 12,5 %
Farnezen 1,8 - 2,2 %
Charakterystyka

Głownie wykorzystywana jako chmiel goryczkowy o wysokim aromacie. Zalecana do piw typu pilsner, lager, ale i pszenicznych. Porównywalny z angielskim Golding, Chinook.